2014.07.18. 14:04 Török Márk blogja

A Japán Egészségügyi Minisztérium elvesztett 387 gyermeket

Az Egészségügyi Minisztérium közleménye szerint 378 tokyoi 18 éven aluli gyermek holléte ismeretlen. A minisztérium által ezen a héten kiadott statisztikák közül ez volt a legaggasztóbb. A fővároson kívül Koto Ward, ahol 64 gyermek holléte ismeretlen ezt követi Sumida Ward 44 gyermekkel, majd 24 gyermek Katsushika Ward és végül Chuo, Taito és Nakano ahol, átlagosan 22 gyermek holléte ismeretlen.

A minisztérium a statisztikákat azon egészségügyi kartonok és vizsgálatok alapján állítja össze minden héten, amelyek a saját hatáskörébe tartozó vizsgálatokat érintik, mint például az éves gyermekgyógyászati ​​szűrővizsgálatok, védőoltások, vagy a gyermekgondozási segélyek kiutalása.

 

japanese-child.jpg

 

Tokyoi kormányzati tisztviselők szerint, az eltűnt gyermekek többsége öt év alatti. A hivatalnokok azonban elismerték annak a lehetőségét, hogy néhány gyerek időközben külföldi állampolgárságúvá vált és egyszerűen már nem tartózkodik Japánban.

Japánról tudni kell, hogy magas az ember és gyermekrablások száma. Mivel Japán nem írt alá több nemzetközi egyezményt, amelyek célja, hogy az emberrablásokat és a gyermekkereskedelmet visszaszorítsák így igen magas azon gyermekek száma, akiket elrabolnak az országból. Emellett a japán törvények nem teszik lehetővé, hogy külföldi vagy nemzetközi nyomozati szervek az ország területén végezzék munkájukat. Japánban ezért egyre nagyobb a közvélemény nyomása, hogy változtassanak ezeken a törvényeken.

 

kép: rolemommy.com

komment

süti beállítások módosítása