2014.05.05. 12:29 Török Márk blogja

A francia szülőket nem érdeklik hol tanul a gyermekük

Egy nemzetközi felmérés szerint a francia szülőket érdekli a legkevésbé, hogy a gyermekük hol és milyen intézményben végzi tanulmányait. A felmérés lényege, hogy a szülők mennyire és milyen módon tervezik meg gyermekük tanulmányaival kapcsolatos ügyeket. Ebből az derül ki, hogy a francia szülők 17%-a tervezi csak meg a gyermekük tanulását vagy nézi meg alaposabban, hogy milyen intézménybe íratja be gyermekét.

 

r-FRENCH-PARENTS-large570.jpg

 

Ennek a döbbenetesen alacsony számnak nincs párja Európában és a világban, mert például az Egyesült Királyságban vagy az USA-ban ez a szám 37%. Természetesen ennek a felmérésnek vannak más érdekes adatai és következtetései is, mint például a gazdaságilag és szociálisan fejletlenebb országokban a szülők sokkalta jobban megtervezik a gyermekik tanulásával kapcsolatos dolgokat. Ez a leginkább Malajziában (84%) és Kínában (78%) a legszembetűnőbb.

A felmérés viszont a kitér arra is, hogy a világon a francia szülők azok az emberek, akik a legjobban bíznak az állami oktatási rendszerben és valószínűleg ez az oka annak, hogy nem tervezgetnek gyermekük tanulmányaival kapcsolatban.

kép: huffingtonpost.com

komment

süti beállítások módosítása