2014.07.14. 11:13 Török Márk blogja

A diákok fellendítik az ingatlanpiacot

Egyre több diák lát befektetési lehetőséget az ingatlanpiacon. Az általában a szüleik által támogatott és leginkább ázsiai hallgatók előszeretettel vásárolnak ingatlanokat befektetési céllal az USA, Ausztrália vagy Kanada területén. Egy Ausztrál ingatlankereskedő felmérése szerint, amelyet egy ausztrál egyetem megbízásából készített derül ki, hogy ez a befektetési forma egyre népszerűbb.

A befektetési forma népszerűségének lehetséges okai közt megtalálhatjuk, mind a válság által alacsonyabb árakat, a megnevezett országok előnyös gazdasági pozícióját és akár a diák lakhatási lehetőségeit is.

 

Education1.png 

 

Az ingatlankereskedő szerint a szakmának fel kell készülnie, hogy fogadja és kiterjessze a nemzetközi színpadra az Ausztrál ingatlanpiacot. Szerinte ez a befektetési forma nem csak egy néhány kivételes estre vonatkozik, hanem az egész piacnak komolyan kell vele számolnia a jövőben.

Az ilyen irányú befektetések máris érzékelhetően megugrottak a népszerűbb egyetemek városaiban, mint például Sydney vagy Melbourne.

 

kép: biggerpockets.com

komment

süti beállítások módosítása